кадър БНТРедактор: В Плана за развитие и устойчивост няма нищо за

...
кадър БНТРедактор: В Плана за развитие и устойчивост няма нищо за
Коментари Харесай

Представителят на СЗО в България: В Плана за развитие няма нищо за справяне с пандемията

кадър Българска национална телевизия

Редактор: 

В Плана за развиване и резистентност няма нищо за справяне с пандемията, това съобщи по Българска национална телевизия доцент Михаил Околийски, представителят на СЗО за България. „ Този близо милиард няма да се употребява за това “, безапелационен беше той. В частта за опазване на здравето в проекта няма нищо за справяне с пандемията, има някакви други действия, които не са свързани с публичното здраве, безапелационен беще доцент Околийски.

По негови думи, страната ни очевидно не е научила урока си от ковид, тъй като не се вършат никакви вложения за подготовка със идващ вирус и последваща пандемия.

На въпрос за какво се случва това повече от 75% от наличните ваксини по света да са в ръцете на 10 страни, доцент Околийски съобщи, че това е поради алчността на богатите страни, които имат достъп до финансови средстава и не се вслушват в призивте на СЗО, а закупуват ваксини за тях самите.

По думите му, е нужна повече взаимност, тъй като това, че някои страни нямат никакъв или имат единствено стеснен достъп до ваксини, касае всички ни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР